Cytomel 25mcg – 30 Tabs

50,00

Cytomel wordt, in combinatie met levothyroxine, gebruikt voor de behandeling van een verminderde schildklierfunctie. Cytomel wordt ook gebruikt bij de behandeling van niet-toxisch struma (een vergroting van de schildklier zonder afwijkende schildklierfunctie).

Uitverkocht

Beschrijving

Cytomel

Wij raden u aan deze patiënteninformatie te lezen voordat u Cytomel gaat gebruiken. Als u daarna nog vragen heeft, kunt u uw arts, apotheker raadplegen. Het is altijd handig de verpakking te bewaren, want hierop staat het chargenummer waaraan de fabrikant het product kan herkennen. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven, geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. Dit geneesmiddel kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als de verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel heeft gekregen. T3 laat u enorm snel afvallen door het sneller werken van de schildklier.

WAT IS CYTOMEL ?

Cytomel is een geneesmiddel in de vorm van tabletten. T3 behoort tot de groep van geneesmiddelen die `thyreomimetica’ genoemd worden. Thyreomimetica oefenen dezelfde werking uit als schildklierhormoon en kunnen de gevolgen van een verminderde schildklierfunctie opheffen (zie ook `Hoe werkt Cytomel?’). T3 tabletten zijn wit en rond en hebben een dubbele breukgleuf in de vorm van een kruis. De werkzame stof is liothyroninenatrium. Een tablet bevat 25 microgram liothyroninenatrium. Verder bevatten de tablet als hulpstoffen: gedehydrateerd calciumsulfaat, gelatine, saccharose, stearinezuur, talk en tarwezetmeel (zie ook `Wanneer moet u extra opletten?’). Cytomel is alleen op recept verkrijgbaar, in verpakkingen met 30 tabletten in doordrukstrip. Cytomel is in het register van farmaceutische spécialités.

WANNEER SCHRIJFT UW ARTS HET VOOR?

Het wordt onder andere gebruikt: • voor de behandeling van de gevolgen van een licht tot ernstig verminderde schildklierfunctie; • om een vergrote schildklier (“struma”) te verkleinen; • om de schildklierfunctie te kunnen testen (T3 suppressietest).

WANNEER MAG U HET NIET GEBRUIKEN?

Het mag niet gebruikt worden door patiënten: * die overgevoelig zijn voor één of meer van de bestanddelen (zie rubriek `Wat is Cytomel?’); * met een gestoorde bijnierschorsfunctie; * met een bepaalde nieraandoening (“nefrotisch syndroom”); • met een onvoldoende ontwikkeling en functie van de geslachtsorganen. Uw arts of apotheker kan u hierover nader informeren.