SALE

Tranxène 10mg 30 capsules Dikaliumclorazepaat

10,00

Dikaliumclorazepaat wordt gebruikt voor de behandeling van angst en acute alcoholontwenning en toevallen.

producten zijn pas over de datum vandaar de actie prijs.

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Tranxène 10mg

Dikaliumclorazepaat wordt gebruikt voor de behandeling van angst en acute alcoholontwenning en toevallen. Deze medicatie behoort tot een klasse van geneesmiddelen die benzodiazepinen worden genoemd. En deze werken in op de hersenen en zenuwen om een kalmerend effect teweeg te brengen. Het werkt door het versterken van de effecten van een bepaalde natuurlijke chemische stof in het lichaam (GABA).

Lees de door uw apotheker verstrekte medicatiewijzer voordat u Tranxène 10mg  gaat gebruiken en elke keer dat u een navulling krijgt. Als u vragen heeft, stel ze dan aan uw arts of apotheker.

Neem dit geneesmiddel via de mond in zoals voorgeschreven door uw arts. De dosering is gebaseerd op uw leeftijd, medische toestand, en de respons op de therapie.

Gebruik deze medicatie precies zoals voorgeschreven. Verhoog uw dosis niet, neem het niet vaker in en gebruik het niet voor een langere periode dan voorgeschreven, omdat dit geneesmiddel verslavend kan werken. Stop ook niet plotseling met het gebruik van dit geneesmiddel zonder toestemming van uw arts, als het gedurende een langere periode wordt gebruikt of om aanvallen onder controle te houden. Sommige aandoeningen kunnen verergeren wanneer het geneesmiddel abrupt wordt gestopt. Uw dosis moet mogelijk geleidelijk worden verlaagd.

Bij langdurig gebruik werkt deze medicatie mogelijk minder goed en kan een andere dosering nodig zijn. Overleg met uw arts als deze medicatie niet meer goed werkt.

Zie ook de rubriek Waarschuwingen.

Slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid, droge mond, maagklachten, constipatie, wazig zien, of hoofdpijn kunnen optreden. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, waarschuw dan onmiddellijk uw arts of apotheker.

Vergeet niet dat uw arts u dit geneesmiddel heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft geoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die dit geneesmiddel gebruiken, hebben geen ernstige bijwerkingen.

Vertel het uw arts meteen als een van deze onwaarschijnlijke maar ernstige bijwerkingen zich voordoet:

  • onduidelijke spraak
  • onhandigheid
  • moeite met lopen
  • verminderde/verhoogde interesse in seks
  • beven
  • moeite met plassen
  • slaapstoornissen.

Een klein aantal mensen dat anticonvulsiva gebruikt voor een aandoening (zoals een aanval, bipolaire stoornis, pijn) kan depressie, suïcidale gedachten/ pogingen of andere mentale/stemmingsproblemen krijgen. Vertel het uw arts meteen als u of uw familie/verzorger ongebruikelijke/plotselinge veranderingen in uw stemming, gedachten of gedrag opmerkt, waaronder tekenen van depressie, suïcidale gedachten/pogingen, gedachten over het toebrengen van letsel aan uzelf.

Vertel het uw arts onmiddellijk als een van deze zeer onwaarschijnlijke maar zeer ernstige bijwerkingen zich voordoet: maag-/buikpijn, aanhoudende misselijkheid, braken, geel worden van ogen of huid, donkere urine, aanhoudende keelpijn of koorts.

Een ernstige allergische reactie op dit geneesmiddel is onwaarschijnlijk, maar zoek onmiddellijk medische hulp als het zich voordoet. Symptomen van een ernstige allergische reactie zijn: huiduitslag, jeuk/zwelling (vooral in het gezicht/de tong/de keel), ernstige duizeligheid, ademhalingsmoeilijkheden.

Dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen. Als u andere bijwerkingen opmerkt die hierboven niet zijn genoemd, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Gemiste doses:
Als u een dosis mist, gebruik deze dan zo snel mogelijk als u zich herinnert. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over. Gebruik uw volgende dosis op het normale tijdstip. Verdubbel de dosis niet om deze in te halen. Als u dit geneesmiddel gebruikt voor epileptische aanvallen, neem het dan in als u het zich herinnert binnen 1 uur na de gemiste dosis, maar sla het over als er meer dan 1 uur verstreken is.

Mag je Tranxè 10 mg gebruiken tijdens je zwangerschap of als je borstvoeding geeft ?

Zwangerschap
Bent u zwanger of wilt u binnenkort zwanger worden  dan wordt er geadviseerd om te dit te melden bij uw apotheker  en uw arts. Tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend erover welke complicaties er kunnen komen tijdens het gebruiken van deze medicatie. Er kan niet benoemt worden welke risico de medicatie kan veroorzaken voor de zwangere moeder en haar kind. Wat er bekend is., is dat tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap (3e trimester) kunnen bij de baby ontwenningsverschijnselen ontstaan. En bij gebruik in een hoge dosis vlak voor de bevalling kan uw kind na de geboorte zo versuft en slap zijn dat het moeite heeft met ademhalen. Gebruik dit medicijn daarom alleen als het echt nodig is. Zo kort mogelijk en in een lage dosis. Weeg samen met uw arts de ernst van uw ziekte af tegen het risico voor het kind. Mogelijk kunt u (tijdelijk) een ander medicijn gebruiken.

Borstvoeding
Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Dit medicijn komt in de moedermelk. Het kan dan bijwerkingen bij het kind geven. Mogelijk kan uw arts u (tijdelijk) een ander medicijn voorschrijven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.